5.2.08

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ μέρος 2ο - οι καλλιτέχνες διαμαρτύρονται!

Τί γίνεται πια με αυτό τον ΣΥΡΙΖΑ;
Οργανώνει κινητοποιήσεις και δεν πατάνε παρά μόνο οι τηλεοπτικοί για συνεντεύξεις;
Τους πήρανε χαμπάρι και τους χλεύαζουνε πια ανοιχτά οι ίδιοι οι πρώην της ευρύτερης αριστεράς.
Πήγαμε, για να έχουμε ιδίαν άποψη για την κινητοποίηση των καλλιτεχνών για το ξεπούλημα του πολιτισμού και τις πομπές του Υπουργείου. Είδαμε καλλιτέχνες από όλους τους χώρους, ηθοποιούς, τραγουδοποιούς, τραγουδιστές, συγγραφείς, ποιητές, ανθρώπους που θεωρούν την οντότητά τους καλλιτεχνική.

από την έναρξη της πορείας προς το ΥΠ.ΠΟ.

























Μπήκαμε στις συζητήσεις που κάναν στα πηγαδάκια που στήθηκαν πριν και μετά την πορεία διαμαρτυρίας και θα μεταφέρουμε αυτούσια την κουβέντα που ακούσαμε από τον μεγάλο ηθοποιό Ανέστη Βλάχο:"Έπρεπε να είμαστε εδώ σήμερα 5.000 καλλιτέχνες και είμαστε 500 γιατί καπηλέυονται τον πολιτισμό και τρέχουν μόνο για να τα πάρουν". Κάποιος άλλος απο δίπλα του απάντησε ότι "Εμείς οι καλλιτέχνες φταίμε που ερχόμαστε εδώ και ζητιανεύουμε να μας δώσουν λίγη προσοχή. Δεν τους νοιάζει η καλλιτεχνική δημιουργία θέλουν μόνο να τα τρώνε μόνοι τους"!!!!!!

Μια κυρία μεγάλης ηλικίας που κάνει πολλά χρόνια τον προσωπικό της αγώνα μέσα από το τραγούδι μας ενημέρωσε (με πολύ καημό και πάθος να βγεί αυτό προς τα έξω) ότι την σημερινή κινητοποίηση την οργάνωσε ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. και νιώθουν όλοι πολύ απογοητευμένοι που βλέπουν τα κανάλια να χουν πέσει πάνω στους μπροστάρηδες των τηλεοπτικών πάνελ και να μην δίνουν σημασία στο ότι είναι εκεί ανάμεσα σε 500 ανώνυμους καλλιτέχνες, καμιά δεκαριά επώνυμοι για να προβάλλουν τις θέσεις ενός πολιτικού σχηματισμού που απουσιάζει και που στέλνει έναν μόνο εκπρόσωπο (Τάσο Κουράκη) να καρπωθεί την πρωτοβουλία και να πεί "ναι εμείς το κάναμε".

οι "ανώνυμοι" και οι "επώνυμοι"



























Όταν η, μικρής διάρκειας, πορεία έφτασε μπροστά στοΥπουργείο Πολιτισμού όλοι γέλασαν και πολλά ήταν τα πειράγματα για την παρουσία (λίγων είναι η αλήθεια) αστυνομικών.























Οι επικεφαλής, ο ηθοποιός Μάϊνας και ο τραγουδοποιός Τσακνής συνέστησαν μια αντιπροσωπεία να κατεθέσει τις θέσεις της κινητοποίησης στον Υπουργό και ζητήθηκε η παρουσία της συγγραφέως Καρυστιανής, η οποία βραβεύτηκε φέτος απο το ΥΠ.ΠΟ. με το βραβείο Μυθιστορήματος. Εκείνη όμως αρνήθηκε κατηγορηματκά να συμμετάσχει στην επιτροπή κατάθεσης διαμαρτυρίας καθώς, όπως είπε, δεν μπορεί να αντιταχθεί σε εκείνους που την βράβευσαν. Και εμείς θα συμπληρώσουμε: δεν μπορεί να αντιταχθεί σε εκείνους που χρηματοδοτούν τον σύζυγό της Παντελή Βούλγαρη μέγα σκηνοθέτη (της επιχορήγησης, την επιχορήγηση,ώ επιχορήγηση!) .

























Από παντού γύρω άκουγες μόνο δυσαρέσκεια και λόγια οργής και απαξίωσης αφήνουμε τις εικόνες να δώσουν μια γεύση της σύναξης λίγων ανθρώπων που πιστεύουν ότι η ποίηση είναι μέρος της ψυχής και όχι ένα κομμάτι χαρτί προς πώληση.